Doglife

Om Doglife

Vår vision är ett bättre samhälle där hund och människa kan utvecklas tillsammans och bidra till varandras välmående. Vi erbjuder en trygg, aktiv och utvecklande samvaro för och med hundar, där lek och lärande står i fokus. För oss är varje hund och människa en unik individ och vi lyfter varandras styrkor och hjälps åt att växa tillsammans. Vi utgår alltid ifrån varje individs förmåga.

Vi jobbar belöningsbaserat med kravställning vilket innebär att vi hela tiden skapar situationer där hunden kan göra rätt för att på så sätt kunna belöna rätt beteende. Det är också viktigt med tillit i relationen och respektfull och tydlig kommunikation för att hjälpa hunden att lära sig att göra rätt.  

Hur Doglife startade

I början av 2019 drev Fanny ett litet hunddagis hemma och hade planer på att åka tillbaka till Malmö och bo där en period. Malin, en av Fannys kunder, sa en dag ”Ja, ja, gör vad du ska i Skåne, kom tillbaka till Stockholm sen så startar vi hunddagis ihop”. 

Även om den första meningen i all ärlighet inte var alltför genomtänkt så visade det sig mer och mer hur rätt det var när vi sen diskuterade saken ordentligt. Vi delade samma värdegrund kring hur en verksamhet ska bedrivas och dessutom så kompletterar vi varandra fantastiskt bra. Fanny har kompetens om och erfarenhet av hundar, ledarskap och hundverksamhet, Malin hade kunskaper inom företagande, ekonomi och HR.

Så Fanny åkte ner och sålde sin lägenhet i Malmö, köpte en lägenhet i Stockholm och kom tillbaka snabbt. I maj fick vi tillträde till lokalen, i juli fick vi tillstånd från Länsstyrelsen och 1 augusti 2019 öppnade vi äntligen vårt första hunddagis, och sååå stolta vi var!

Hösten 2021 köpte vi upp ett till hunddagis i Midsommarkransen och bytte lokal på det andra hunddagiset. Årskiftet 2022/2023 bestämde sig Malin för att testa på nya utmaningar och sen dess har Fanny drivit Doglife på egen hand. 

2020 blev vårt hunddagis H-märkt, läs mer här

Vill du läsa en artikel om oss i Bättre Stadsdel

Se oss i realityserien ”Vad vill du bli”

Fanny Borg

Verksamhetsansvarig, Ekonomi och HR

Fanny är utbildad hunddagisföreståndare och hundinstruktör. Hon har i många år arbetat med hundar på hundhotell och hunddagis och hon har också drivit eget hunddagis i mindre skala. Dessutom har hon flera års chef- och ledarerfarenhet från detaljhandeln. Fanny älskar ost!