Doglife

Hunddagis Midsommarkransen

Vi har 110 ljusa kvm som är fördelade på 6 rum. Vi har möjlighet att ta emot 40 hundar på dagiset. Vi har nära till många mysiga promenadområden som svandammsparken, trekanten, årstaviken och vinterviken. Utöver mysiga promenader i våra lummiga områden omkring midsommarkransen så blir det lite lek i rummen, aktiveringspel och en massa mys. Hos oss arbetar vi ständigt med att se och utveckla varje liten individ som spenderar sina dagar hos oss. Vi har samarbete med djurgymnasiet och realgymnasiet och tar endast emot praktikanter därifrån men vår bemanning är helt oberoende av praktikanter. Dagiset ligger på vattenledningsvägen 23 i Midsommarkransen.

 

En dag hos oss
07.00 öppnar dagisdörrarna och hundarna droppar in fram till 09.00 då dörrarna låses och hundarna börjar kopplas. Först går vi en anpassad promenad med de hundar som behöver gå saktare. Varje dagisgrupp är ute på promenad minst 1 h på förmiddagen. Midsommarkransen är en fantastisk startpunkt för promenader, vi angränsar till Aspuddens fina natur, Årsta och Telefonplan. 

När alla varit ute serveras det mat till de hundar som äter lunch. Valparna och äldre hundar får en extra kiss. När hundarna har vila passar personalen på att äta lunch. Efter vilan är det dags för en mysig promenad i området, då brukar vi gå ner till vår närliggande park. Att promenera och utforska omgivningen tillsammans är också stärkande för flocken och väldigt kul. 

Under tiden några grupper är ute så är en i personalen kvar och städar hundrummen, byter vatten och myser med de hundar som är kvar. 15.00 öppnas återigen dörrarna för ägarna och hundar droppar hem en efter en fram till kl 18.00. I väntan på husse och matte så spelar vi ibland spel med hundarna, tar en extra kiss eller bara myser extra mycket.

Att börja hos oss
Vi välkomnar alla hundar upp till 45 cm i mankhöjd som är vaccinerade och försäkrade med förutsättning att hunden mår bra i en dagismiljö som våran. Hanar ska vara kastrerade och tikar bär tikskydd under löpperioden. Valpar ska vara minst 10 månader.

Vi har alltid en första träff för att se om vi är rätt för varandra. Då visar vi er runt och berättar mer om vår verksamhet. Vi vill också veta mer om hur er hund fungerar för att kunna bedöma om den passar in i gruppen där vi har en ledig plats. För oss är det jätteviktigt att bygga stabila och trygga hundgrupper som fungerar bra tillsammans. 

Pris
En dagisplats hos oss kostar 4000kr/månad. Avgiften faktureras 12 månader om året.

H-märkning och arbetssätt

2020 blev vårt hunddagis H-märkt. H-märket står för erfarna, välutbildade, kvalitetskontrollerade Hundföretagare i Sverige som har gått igenom filter av högt ställda krav på utbildning, erfarenhet och pålitlighet. Resultatet är tjänster som präglas av kvalitet för hundens och hundägarens bästa och stärker yrkesrollen hos H-märkta hundföretagare vilket förbättrar välfärden för hundar i Sverige.

Vi jobbar belöningsbaserat med kravställning vilket innebär att vi skapar hela tiden situationer där hunden kan göra rätt för att på så sätt kunna belöna rätt beteende. Det är också viktigt med tillit i relationen och respektfull och tydlig kommunikation för att hjälpa hundarna att lära sig att göra rätt. 

Fanny Borg

Verksamhetsansvarig

Fanny är utbildad hunddagisföreståndare och hundinstruktör. Hon har i många år arbetat med hundar på hundhotell och hunddagis och hon har också drivit eget hunddagis i mindre skala innan hon startade Doglife 2019. Dessutom har hon flera års chef- och ledarerfarenhet från detaljhandeln. Ärtan (mopsblandis) och Sigrid (fralla) är hennes egna hundar. Fanny älskar ost!

Elin Larefalk

Hundskötare

Elin är utbildad hunddagisföreståndare och har tidigare arbetat flera år på 3 olika hunddagis. Hon har också jobbat som hundrastare samt drivit en egen hundrastarverksamhet. Elin är utbildad djurvårdare och har även en grundläggande utbildning i läkemedelshantering för smådjur. Hemma har hon hundarna Finley (yorkieblandis) och Rex (staffe). Elin älskar tv-spel!

Sindy Tingsäter

Hundskötare

Sindy är utbildad djurvårdare och har flera års erfarenhet av arbete på hunddagis. Sindy är uppvuxen med hundar och hunduppfödning inom familjen. Sindy har ett stort driv och utbildar sig ständigt, senast gick hon en utbildning för att lära sig om rädda hundar. Den ärliga kommunikationen är det som Sindy uppskattar mest med hundar. Sindy älskar tävling!

Elin Eklund

Hundskötare

Elin startade sin hundresa på detta dagis för över 8 år sedan. Elin har alltid haft ett brinnande intresse för hundar. Det som intresserar Elin mest är hundbeteende. Hon hungrar ständigt efter mer kunskap och vidareutbildar sig varje år. Elin älskar choklad!

A-K Gardeland

Hundskötare

Anna-Karin har alltid haft ett stort intresse för hundar och startade sin resa inom hund hos oss. Anna-Karin har ett starkt intresse för hundar som gör att hon ständigt är i utveckling. Hon har en grundläggande utbildning i första hjälpen för hund. Anna-Karin älskar grillat kött!