Doglife

Hunddagis Västertorp

Vi har 125 helt nyrenoverade kvm fördelade på 7 rum. Vi har möjlighet att ta emot 50 hundar. Dessutom har vi ett separat nyrenoverat träningsrum på ca 50 kvm, där hundarna får möjlighet att aktiveras på olika sätt. Vi har möjlighet att aktivera hundarna med enklare agility, balansövningar, trickträning, problemlösning och använder även träningsrummet som en lekyta för hundarna.  Hos oss arbetar vi ständigt med att se och utveckla varje individ som spenderar sina dagar hos oss. Här lägger vi mycket fokus på lek och lärande, vi tränar hundarna utifrån deras individuella förmågor och vill att de ska få vara sitt bästa jag varje dag. Vi har samarbete med djurgymnasiet och realgymnasiet och tar endast emot praktikanter därifrån men vår bemanning är helt oberoende av praktikanter. Dagiset ligger på Isjaktsgränd 11 i Västertorp. 

En dag hos oss
07.00 öppnar dagisdörrarna och hundarna droppar in fram till 09.00 då dörrarna låses och hundarna börjar kopplas. Varje dagisgrupp är ute på promenad minst 1 h på förmiddagen. Därefter tränar/leker vi med några av hundarna i vårt lekrum så hundarna får tömma tassarna ordentligt och även använda huvudet genom träning som hjälper till att stärka flocken och individen. 

Sedan serveras det mat till de hundar som äter lunch. Valparna och äldre hundar får en extra kiss. När hundarna har vila passar personalen på att äta lunch. Efter vilan är det dags för en mysig promenad i området, då brukar vi gå olika fina promenadstråk, gärna till den närliggande parken. Att promenera och utforska omgivningen tillsammans är också stärkande för flocken och väldigt kul. 

Under tiden några grupper är ute så är en i personalen kvar och städar hundrummen, byter vatten och myser med de hundar som är kvar. 15.00 öppnas återigen dörrarna för ägarna och hundar droppar hem en efter en fram till kl 18.00. I väntan på husse och matte så spelar vi ibland spel med hundarna, tar en extra kiss, leker i lekrummet eller bara myser extra mycket.

Att börja hos oss
Vi välkomnar alla hundar upp till 45 cm i mankhöjd som är vaccinerade och försäkrade med förutsättning att hunden mår bra i en dagismiljö som våran. Hanar ska vara kastrerade och tikar får stanna hemma under löpperioden (30% löpavdrag på en månadsfaktura). Valpar ska vara minst 10 månader.

Vi har alltid en första träff för att se om vi är rätt för varandra. Då visar vi er runt och berättar mer om vår verksamhet. Vi vill också veta mer om hur er hund fungerar för att kunna bedöma om den passar in i gruppen där vi har en ledig plats. För oss är det jätteviktigt att bygga stabila och trygga hundgrupper som fungerar bra tillsammans.

Pris
En dagisplats hos oss kostar 4500kr/månad. Avgiften faktureras 12 månader om året.

H-märkning och arbetssätt

2020 blev vårt hunddagis H-märkt. H-märket står för erfarna, välutbildade, kvalitetskontrollerade Hundföretagare i Sverige som har gått igenom filter av högt ställda krav på utbildning, erfarenhet och pålitlighet. Resultatet är tjänster som präglas av kvalitet för hundens och hundägarens bästa och stärker yrkesrollen hos H-märkta hundföretagare vilket förbättrar välfärden för hundar i Sverige.  

Vi jobbar belöningsbaserat med kravställning vilket innebär att vi hela tiden skapar situationer där hunden kan göra rätt för att på så sätt belöna rätt beteende. Det är också viktigt med tillit i relationen och respektfull och tydlig kommunikation för att hjälpa hundarna att lära sig att göra rätt.

Vill du skicka in en intresseanmälan?

Fanny Borg

Verksamhetsansvarig

Fanny är utbildad hunddagisföreståndare och har i många år arbetat med hundar på hundhotell och hunddagis och hon har också drivit eget hunddagis i mindre skala. Dessutom har hon flera års chef- och ledarerfarenhet från detaljhandeln. Fanny älskar ost! 

Isabella Stolperud

Hundskötare

Isabella är utbildad hunddagisföreståndare och har tidigare drivit ett eget hunddagis. Isabella har två hundar, Alma och Boris. Förutom hundar är nötter Isabellas passion och hon driver företaget Ekonötter med sin familj. Isabella älskar dans!

Tine Almgren

Hundskötare

Tine har flera års erfarenhet inom hundyrket och har tidigare drivit ett eget dogwalkingföretag. Tine har två hundar hemma. Tine brinner mest för avelns betydelse, hundkost och bull/kamp hundar. Tine älskar mat! 

Johanna Åkerblom

Hundskötare

Johanna började sin hundresa på Doglife och har en bakgrund inom förskola och skola. Hon har även en grundläggande utbildning i första hjälpen för hund. Johanna har inga hundar men två barn och en man. Johanna älskar lakrits!

Cecilia Asplund

Hundskötare

Cecilia är utbildad hunddagisföreståndare och har tidigare arbetat flera år på 2 andra hunddagis. Hon har även en grundläggande utbildning i första hjälpen för hund. Cecilia har ingen egen hund men har 4 barn och en man. Cecilia älskar utlandsresa! 

Sindy Tingsäter

Hundskötare

Sindy är utbildad djurvårdare och har flera års erfarenhet av arbete på hunddagis. Sindy är uppvuxen med hundar och hunduppfödning inom familjen. Den ärliga kommunikationen är det som Sindy uppskattar mest med hundar. Sindy älskar tävling!