Doglife

Hundkurser

Vår filosofi är att alla individer, både människa och hund, behöver utvecklas och att man gör det bäst tillsammans. På våra kurser utgår vi alltid från positiv förstärkning. För bästa effekt har vi alltid små grupper med en erfaren och pedagogisk hundinstruktör och ofta har instruktören en assistent vid sin sida.

Vi håller till på vårt hunddagis på Selmedalsvägen 92 i Hägersten där vi har rymliga lokaler och stora rastgårdar för träning både utomhus och inomhus. Vi varvar teori med mycket träning och hos oss får du alltid ett antal konkreta övningar med dig hem skriftligt. Om det passar dig och din hund bättre så kan vi ge er privatträning. Läs mer om våra kurser nedan.

För allas säkerhet måste din hund vara försäkrad och vaccinerad vid kursstart.

Våra kurser

Lär känna och fostra din valp

På denna valpkursen lägger vi grunden för en förtroendefull relation och ett utvecklande samarbete.

Lycklig med hund – steg 1 & 2

På denna fortsättningskurs tränar vi fördjupad kontakt, inkallning, positiva förbud, koppelgående och mycket mer.

Balansproffs

På denna kurs går vi igenom hur vi stärker hundens kropp via balans. Bli ett balansproffs och håll din hund frisk länge.

Relationsboost

Kursen passar dig som behöver en boost i ditt hundägarskap. Vi går på djupet på er relation och planerar framtiden. 

Privatträning

Passar dig som inte har möjlighet att gå på kurs i grupp eller som har något konkret som ni behöver hjälp att träna på.

Nosework – steg 1 & 2

Nosework är en toppenbra aktivering för alla hundar. Det är enkelt att lära sig för både hund och människa och superkul.

Jaana Rundberg

Hundinstruktör

Jaana är diplomerad hundinstruktör och klickerinstruktör via Hundsteg 2018. Jaana som hållit många hundkurser har själv tränat för många förebilder inom hundvärlden som bl.a. Valentina Balli, Niina Svarberg, Mikael Ivano med flera. Hon har själv en Border Collie, en Engelsk Cocker Spaniel, samt ett antal Afrikanska dvärggetter. 

Jaana är aktiv i Nyköpings sökgrupp och hundförare för Missing People. Hon tränar också freestyle, lydnad, Id-sök, spår och viltspår. Jaana har dessutom en bakgrund som professionell dansare och koreograf, danstränare samt verksamhetsansvarig för en dansstudio.

Em Sollerman

Hundinstruktör

Em är certifierad hundinstruktör och noseworkinstruktör via Hundens Hus. Em är också utbildad djurvårdare med inriktning djurpark/sällskapsdjur. Hen har tidigare jobbat med smådjur, häst och hund i olika former.

Em vill att fler ska få upp ögonen för hur roligt det är med hundträning och fokuserar på träningsglädje och motivation hos både hund och ägare i sina kurser och privatträningar. Med sina egna hundar, en Border Collie, en Tervuren och en Chihuahua, tränar hen främst nosework och freestyle.

Fanny Borg

Hundinstruktör

Fanny är snart utbildad hundinstruktör via Hundsteg. Fanny har arbetat med hund väldigt många år och började sin resa på ett hund- och katthotell nere i Skåne. 

Fanny är även verksamhetsansvarig för hunddagiset och är specialiserad på flockbeteende. Hon brinner för relationen mellan hund och ägare och lägger stor vikt vid detta i allt arbete hon utför. Hon har själv en Fransk Bulldog och en blandis med Mops/Fransk Bulldog/Cavalier King Charles. Fanny och hennes hundar tycker workout för hund och människa tillsammans är något av de roligaste som finns.